Thành phố Alexandria ra thông tin cho cư dân các dịch vụ trong đại dịch COVID-19: đổ rác và recycle; các bữa ăn Grab-and-Go cho học sinh từ 9 giờ sáng đến trưa vào Thứ Tư ngày 8 và Thứ Sáu 10 tháng 4 năm 2020; Capital Bikeshare cho người lao động loại “essential worker” dùng xe đạp miễn phí


Theo nguồn tin trên trang mạng thành phố Alexandria

Thành phố Alexandria ra thông tin cho cư dân các dịch vụ trong đại dịch COVID-19: đổ rác và recycle; các bữa ăn Grab-and-Go cho học sinh từ 9 giờ sáng đến trưa vào Thứ Tư ngày 8 và Thứ Sáu 10 tháng 4 năm 2020; Capital Bikeshare cho người lao động loại “essential worker” dùng xe đạp miễn phíThành phố Alexandria cung cấp cập nhật COVID-19; Làm sạch rác và tái chế; Các bữa ăn Grab-and-Go cho sinh viên; Thủ đô xe đạp cho công nhân thiết yếu
Để phát hành ngay lập tức: ngày 6 tháng 4 năm 2020

Thành phố Alexandria và Sở Y tế Alexandria (AHD) rất khuyến khích mọi người tuân theo các mệnh lệnh của nhà nước để TRỪ NHÀ, ngoại trừ các chuyến đi thiết yếu như mua thực phẩm và chăm sóc y tế, và cách xa người khác sáu feet khi ở nơi công cộng. Hàng xóm và những người thân yêu của bạn đang trông cậy vào bạn để ngăn chặn sự lây lan của COVID-19.

Thùng rác trong túi nhựa; Tái chế không
Bắt đầu từ thứ Hai, ngày 13 tháng Tư, cư dân nhận dịch vụ rác và tái chế của Thành phố phải đặt tất cả các vật liệu vào thùng hoặc xe đẩy do Thành phố cấp. Thùng rác phải được buộc hoặc niêm phong trong túi nhựa trong thùng hoặc xe đẩy. Tái chế nên được đặt lỏng, không có túi nhựa, bên trong thùng hoặc xe đẩy màu xanh. Cư dân chưa được cấp thùng rác Thành phố nên đặt túi rác bằng nhựa buộc hoặc niêm phong ở lề đường. Những người không có thùng tái chế Thành phố hoặc xe đẩy nên đặt rác tái chế vào túi giấy ở lề đường. Vì sự an toàn của các đội thu gom và để khuyến khích giảm chất thải, rác thải hoặc tái chế ở lề đường sẽ không được thu gom. Để biết thêm các thay đổi dịch vụ liên quan đến Khôi phục tài nguyên, hãy xem alexandriava.gov/ResourceRecovery.

Một số nhân viên thành phố mặc đồ che mặt hoặc mặt nạ
Một số nhân viên của Thành phố sẽ bắt đầu đeo khăn che mặt hoặc mặt nạ phẫu thuật trong công việc, để giúp bảo vệ đồng nghiệp và khách hàng. Điều này phù hợp với khuyến nghị của Trung tâm kiểm soát và phòng ngừa dịch bệnh Hoa Kỳ rằng mọi người đều phải đắp mặt bằng vải ở các cơ sở công cộng, nơi các biện pháp vật lý khác sẽ khó duy trì. Tìm hiểu thêm về cách sử dụng chính xác các miếng che mặt bằng vải và mặt nạ phẫu thuật.

Các bữa ăn Grab-and-Go được phân phát cho học sinh trường công lập thành phố Alexandria
Trong khi các học sinh của Trường Công lập Thành phố Alexandria (ACPS) đang trong kỳ nghỉ xuân tuần này, Thành phố sẽ cung cấp phân phối bữa ăn mang đi và theo lịch trình sửa đổi. Các bữa ăn có thể được chọn từ phía Chinquapin của T.C. Trường trung học Williams (3330 King St.) vào Thứ Tư, 8 tháng Tư và Thứ Sáu, 10 tháng Tư, từ 9 giờ sáng đến trưa. Bất kỳ học sinh ACPS hoặc trẻ em từ hai tuổi trở lên đều đủ điều kiện. ACPS sẽ tiếp tục phân phối bình thường tại tất cả 10 địa điểm phân phối thông thường vào Thứ Hai, ngày 13 tháng Tư. Đọc thêm về việc tiếp cận thực phẩm ACPS đang diễn ra và tìm hiểu về các nguồn thực phẩm khác ở Alexandria.

Capital Bikeshare cung cấp tư cách thành viên miễn phí cho những người lao động thiết yếu
Capital Bikeshare sẽ cung cấp quyền thành viên miễn phí trong 30 ngày cho những người lao động thiết yếu ở khu vực đô thị Washington. Công nhân thiết yếu đủ điều kiện bao gồm người trả lời đầu tiên, nhân viên y tế, nhân viên dịch vụ thực phẩm và nhà bán lẻ và các ngành công nghiệp thiết yếu khác. Các công ty sử dụng lao động thiết yếu có thể đăng ký ngay từ ngày 1 tháng 5 cho các chuyến đi không giới hạn 30 phút trong 30 ngày. Ghi danh là miễn phí và thành viên miễn phí sẽ không tự động gia hạn thành thành viên trả phí. Ngoài ra, người dùng Capital Bikeshare có thể mua thẻ đi xe 1 đô la cho các chuyến đi thiết yếu, trong cả ứng dụng Capital Bikeshare và Lyft, đến hết ngày 31 tháng 5. Các nhà tuyển dụng muốn đăng ký nhân viên của họ, cũng như những nhân viên cần thiết muốn đăng ký trực tiếp, nên truy cập Trang chương trình công nhân cần thiết vốn bikeshare.

Cái chết đầu tiên của COVID-19 và 26 trường hợp mới ở Alexandria, đưa tổng số trường hợp lên 130
Sở Y tế Alexandria đã báo cáo về cái chết đầu tiên của một cư dân Alexandria trước đây đã thử nghiệm dương tính với loại virus gây ra COVID-19. Người dân, đã nhập viện, đã chết vì biến chứng hô hấp từ COVID-19. Cũng vào ngày 6 tháng 4, AHD đã xác nhận thêm 26 trường hợp COVID-19 tại Alexandria, nâng tổng số lên 130. Nhiều kết quả gần đây là từ các xét nghiệm được thực hiện bốn đến tám ngày trước đó. Sự chậm trễ trong kết quả xét nghiệm này nhấn mạnh nhu cầu tiếp tục cho tất cả các thành viên trong cộng đồng ở nhà càng nhiều càng tốt, ngay cả khi họ không có bệnh được chẩn đoán.

AHD đang liên hệ với tất cả các trường hợp được xác nhận và cung cấp cho họ hướng dẫn để cung cấp cho các liên hệ gần gũi của họ (những người đến trong vòng sáu feet trong hơn 10 phút). AHD cũng đang gọi các liên hệ chặt chẽ của các trường hợp được xác nhận trong các môi trường rủi ro cao (ví dụ: viện dưỡng lão, cơ sở trợ giúp sinh hoạt, trung tâm chăm sóc sức khỏe). Tất cả các liên hệ chặt chẽ được yêu cầu tự kiểm dịch và chủ động theo dõi các triệu chứng sốt và hô hấp. Nếu họ bắt đầu gặp các triệu chứng, họ được khuyên nên tìm sự chăm sóc y tế nếu các triệu chứng của họ nghiêm trọng hoặc nếu họ là nhân viên y tế hoặc người phản ứng đầu tiên. Sự gia tăng trong các trường hợp tích cực có thể là do sự kết hợp của năng lực xét nghiệm bổ sung thông qua các nhà cung cấp dịch vụ chăm sóc sức khỏe tư nhân cũng như sự gia tăng trong truyền dẫn cộng đồng.

Nếu bạn có triệu chứng của COVID-19
Các triệu chứng phổ biến nhất của COVID-19 là ho, sốt trên 100,4 F và khó thở. Sử dụng Công cụ tự kiểm tra coronavirus của CDC để xem xét các triệu chứng của bạn. Nếu bạn lo lắng bạn có thể có COVID-19, hãy gọi cho nhà cung cấp dịch vụ chăm sóc sức khỏe của bạn để hỏiCity of Alexandria Provides COVID-19 Updates; Trash and Recycling Clarifications; Grab-and-Go Meals for Students; Capital Bikeshare for Essential Workers
­­For Immediate Release: April 6, 2020

The City of Alexandria and the Alexandria Health Department (AHD) strongly urge everyone to follow state orders to STAY HOME except for essential trips such as food purchases and medical care, and keep six feet apart from others when in public. Your neighbors and loved ones are counting on you to stop the spread of COVID-19.

Trash Goes in Plastic Bags; Recycling Does Not
Beginning Monday, April 13, residents receiving City trash and recycling service must place all materials in their City-issued bins or carts. Trash should be tied or sealed in plastic bags within the bins or carts. Recycling should be placed loose, with no plastic bag, inside the blue bins or carts. Residents who have not been issued a City trash container should place tied or sealed plastic trash bags on the curb. Those without a City recycling bin or cart should place recyclables in paper bags on the curb. For the safety of collection crews and to encourage waste to be reduced, loose trash or recycling on the curb will not be collected. For additional service changes related to Resource Recovery, see alexandriava.gov/ResourceRecovery.

Some City Employees to Wear Face Coverings or Masks
Some City employees will begin wearing cloth face coverings or surgical masks on the job, to help protect coworkers and customers. This is in accordance with the U.S. Centers for Disease Control and Prevention’s recommendation that everyone wear cloth face coverings in public settings where other physical distancing measures would be difficult to maintain. Learn more about how to correctly use cloth face coverings and surgical masks.

Grab-and-Go Meals to be Distributed for Alexandria City Public School Students
While Alexandria City Public Schools (ACPS) students are on spring break this week, the City will provide grab-and-go meal distribution on a modified schedule. Meals can be picked up from the Chinquapin side of T.C. Williams High School (3330 King St.) on Wednesday, April 8, and Friday, April 10, from 9 a.m. to noon. Any ACPS student or other child age two or older is eligible. ACPS will resume normal distribution at all 10 of the usual distribution sites on Monday, April 13. Read more about ongoing ACPS food access, and learn about other food resources in Alexandria.

Capital Bikeshare Offers Free Memberships to Essential Workers
Capital Bikeshare will provide free 30-day memberships to essential workers in the Washington metropolitan area. Eligible essential workers include first responders, healthcare workers, food service workers and retailers, and other essential industries. Companies employing essential workers can enroll now through May 1 for unlimited 30-minute trips for 30 days. Enrollment is free and the free membership will not auto-renew into a paid membership. In addition, Capital Bikeshare users can purchase $1 single ride passes for essential trips, in both the Capital Bikeshare and Lyft apps, through May 31. Employers that want to enroll their staff, as well as essential workers wishing to enroll directly, should visit the Capital Bikeshare Essential Workers Program page.

First COVID-19 Death and 26 New Cases in Alexandria, Bringing Total Cases to 130
The Alexandria Health Department has reported the first death of an Alexandria resident who previously tested positive for the virus that causes COVID-19. The resident, who had been hospitalized, died from respiratory complications from COVID-19. Also on April 6, AHD confirmed 26 additional cases of COVID-19 in Alexandria, bringing the total to 130. Many of the recent results were from tests done four to eight days prior. This lag in test results underscores the continued need for all community members to stay home as much as possible, even if they don’t have a diagnosed illness.

AHD is contacting all confirmed cases and providing them guidance to give to their close contacts (people who came within six feet of cases for more than 10 minutes). AHD is also calling close contacts of confirmed cases in high risk settings (e.g. nursing homes, assisted living facilities, healthcare centers). All close contacts are asked to self-quarantine and actively monitor for fever and respiratory symptoms. If they start experiencing symptoms, they are advised to seek medical care if their symptoms are severe or if they are healthcare workers or first responders. The rise in positive cases is likely due to a combination of additional testing capacity through private healthcare providers as well as an increase in community transmission.

If You Have Symptoms of COVID-19
The most common symptoms of COVID-19 are coughing, fever of over 100.4 F, and shortness of breath. Use the CDC’s Coronavirus Self-Checker to review your symptoms. If you are concerned you may have COVID-19, call your healthcare provider to ask whether you should come for an exam or test before visiting in person. Most people who get COVID-19 recover on their own at home and do not need testing or treatment. Anyone with symptoms of respiratory illness should isolate themselves; avoid contact with other people; wash their hands frequently; and disinfect surfaces regularly.

If you have symptoms of COVID-19 and believe you’ve been in close contact with a confirmed case of COVID-19, call the Alexandria COVID-19 Information Line at 703.746.4988, weekdays from 9 a.m. to 6 p.m. The Alexandria Health Department does not provide COVID-19 diagnosis or testing. If you need a letter about your health status, contact your healthcare provider. If AHD has contacted you directly for active monitoring or quarantine, AHD can provide a letter for your employer clearing you to return to work once that is complete.

Protect Yourself and Others, Especially Vulnerable Community Members

Wash Your Hands. Rub hands together with soap and water for at least 20 seconds.

Use Hand Sanitizer. If you can’t wash your hands, use hand sanitizer that contains at least 60% alcohol as you would wash your hands, rubbing them together for 20 seconds.

Don’t Touch Your Face. Avoid touching your eyes, nose and mouth with unwashed hands.

Stay Home. If you are feeling sick, stay home. If you are well, avoid close contact with people who are sick.

Use Your Elbow. Cough and sneeze into your elbow, not your hand. Alternatively, cough or sneeze into a tissue, then throw the tissue in the trash, and wash your hands.

Disinfect Surfaces. Clean and disinfect frequently touched objects and surfaces.

Manage Stress. The CDC recommends taking breaks from exposure to the news; take deep breaths or meditate; try to eat healthy; get sleep or rest; make time to do activities you enjoy; and connect with others to share your feelings.

To receive text message alerts from the City related to COVID-19, text ALEXCOVID19 to 888777. For more information about the COVID-19 coronavirus and how you can help protect yourself and those around you, visit alexandriava.gov/Coronavirus. For questions about COVID-19, call the Alexandria COVID-19 Information Line at 703.746.4988, weekdays from 9 a.m. to 6 p.m. Virginia residents can also call the Virginia Department of Health public information line, 877-ASK-VDH3, for questions about the novel coronavirus situation. If you have chest pain or shortness of breath, call or text 911.

For inquiries from the news media only, contact Craig Fifer, Director of Communications and Public Information, at craig.fifer@alexandriava.gov or 703.746.3965.

# # #

This news release is available at alexandriava.gov/114583.https://www.alexandriava.gov/news_display.aspx?id=114583

You May Also Like

More From Author